Constănțean arestat după ce și-a bătut crunt soția

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 26 Ianuarie 2023 353
Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind acuzat de violență în familie, după ce a încălcat ordinul de protecție ce a fost emis pe numele lui. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, la data de 19.10.2021, constatând că există un risc iminent pentru producerea unor violenţe în mediul familial, lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pe o perioadă de 5 zile, prin care în sarcina inculpatului S.L. a fost stabilită obligaţia de a respecta următoarele măsuri de protecţie: să părăsească temporar locuinţa din municipiul Constanţa şi să păstreze o distanţă minimă de 200 de metri faţă de soţia sa, S.U.. În ziua următoare, la data de 20.10.2021, în jurul orei 09:15, inculpatul S.L. a intrat în curtea locuinței sale, încălcând astfel obligaţia impusă prin ordinul de protecţie provizoriu.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a menţinut măsurile de protecţie stabilite de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa şi a solicitat Judecătoriei Constanţa emiterea ordinului de protecţie. La data de 22.10.2021 instanţa de judecată a admis cererea şi a emis ordinul de protecţie, pe o durată de 4 luni, menţinând măsurile de protecţie iniţiale şi interzicând inculpatului S.L. orice contact, inclusiv telefonic, cu soţia sa.
Ulterior, la data de 23.01.2023, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla la locuinţa de domiciliu din municipiul Constanța, inculpatul S.L. a lovit-o cu pumnii în zona capului şi a feţei pe soţia sa, persoana vătămată S.U., provocându-i leziuni traumatice ce i-au pus viaţa în primejdie, prin hemoragie subarahnoidiană și hematom subdural, şi care necesită pentru vindecare 40 de zile de îngrijiri medicale.
Judecătorii au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Taguri

Comentează știrea

Therese Poulain
29 ianuarie 2023
Oferta de împrumut

Societate financiară specializată în toate domeniile de împrumut. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Vă rugăm să ne contactați pentru satisfacție:: Email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei