Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța, și-a dat demisia. Predoiu anunță resetarea IPJ Constanța

de Madalina PETRESCU Luni, 28 August 2023 4131
Concluziile Corpului de control în cazul accidentului de la 2 Mai au fost prezentate luni seara de către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Predoiu a spus că şoferul Vlad Pascu a fost oprit în trafic de şeful Serviciului Rutier Constanţa şi trebuia sancţionat pentru lipsa semnului de începător, în plus, nu s-a respectat ridicarea plăcuţelor de înmatriculare. 
Ministrul a mai informat că șeful IPJ Constanța, chestorul Constantin Glugă, și-a înaintat raportul de încetare din funcție. Oficialul de la Interne a vorbit și despre pregătirea precară și lipsa de experiență a unor agenți.
„Încălcări succesive ale normelor din partea echipajelor, pe fondul pregătirii profesionale precare ori a nerespectării cu bună știință a regulilor de către polițiști, carențe în actul managerial privind organizarea misiunilor din competență, neverificarea existenței RCA și nerespectarea legii cu privire la deținerea de substanțe interzise”, sunt câteva dintre concluziile finale ale ale raportului Corpului de Control trimis la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prezentate luni de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. 
Oficialul de la Interne a anunțat și o resetare completă a Poliției Române, începând, ținând cont de context, cu un proiect-pilot la IPJ Constanța, unde ministrul susține că „a fost pierdută bătălia cu criminalitatea”, luând decizia de a reorganiza întreaga structură a IPJ Contanța. 
Întreaga structură IPJ Constanța va fi regândită, va fi o nouă echipă managerială. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei