CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

de Alina DRACOPOL Miercuri, 17 Aprilie 2024 463
Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal, anul trecut, doi tineri în localitatea 2 Mai.

"Miercuri, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de judecătorul Ioana Ancuţa Popoviciu pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie, ora 11,00", a informat Secţia, într-un comunicat.

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia.

"Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei", se preciza într-un comunicat al IJ.

Inspecţia Judiciară anunţa în luna februarie că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul magistratului în sala de judecată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei