Cum încearcă avocații să îl scape pe Adrian Năstase de închisoare

de Camelia MIU - MITRIC Vineri, 22 Iunie 2012 474
În vreme ce fostul premier Adrian Năstase se află internat în Spitalul Floreasca, unde a fost supus, ieri dimineață, unei intervenții chirurgicale, avocații lui pregătesc căile legale pentru a-l scăpa de condamnarea la doi ani de închisoare, cu executare. Astfel, ieri după-amiază, avocații au depus la instanța o cerere de amânare a executării pedepsei și urmează să se adreseze și la CEDO. "Cererea de amânare este o cerere legală, ea poate fi atacată de procuror. În situația în care, de pildă, s-ar admite în mod definitiv cererea noastră de amânare, timp de trei luni dl. Năstase nu ar mai putea fi încarcerat", a declarat avocatul Ion Cazacu.El a subliniat, însă, că mai importantă este solicitarea ce va fi adresată Curții Europene a Drepturilor Omului. "Chiar dacă, sper și cred din tot sufletul, că vom avea succes la CEDO, nu va însemna, practic, decât o problemă de imagine, pentru că până atunci, pedeapsa va fi efectiv executată", a adăugat avocatul. În ceea ce privește starea de sănătate a politicianului, dr. Șerban Brădișteanu, medicul care l-a operat, a afirmat că boala cardiacă ridică mai multe probleme decât plaga prin împușcare, de la gât. "Afecțiunea cardiacă, în special asta ne îngrijorează mult mai mult decât plaga care, daca nu apare o infecție, după toate pronosticurile e în regulă. E o plagă normală, simplă. De mirare că nu s-a întâmplat un infarct. Există riscul ca Năstase să facă infarct, sperăm să stăpânim medicamentos acest lucru", a precizat medicul.Astăzi, la spitalul unde este internat politicianul, fiul acestuia, Andrei Năstase, va da citire rândurilor scrise de tatăl său înainte să încerce să se sinucidă. Pe de altă parte, procurorii neagă că ar exista un bilet de adio.
Taguri

Comentează știrea

scarbit!
22 iunie 2012
orice, numai sa nu faca inchisoare!

astia chiar se cred deasupra legilor acestei tari; si nu doar ai acestei amarite de tari; ajunse asa din cauza lor, in principal. Ii urez insanatosire grabnica, dar e mai bine -pentru el- sa ramina in loc cu umbra si bine supravegheat, sa nu mai repete gestul nesabuit. Poate fi urmat si de mazarel, cred eu... Doar iubeste armele si uniformele; idolii sai primeau cite un pistol incarcat, cand erau probleme... Sau asta n-a mai citit-o? Uniformele lui au doar zvastica nu si pistoale?

panc
22 iunie 2012
mazare la rand

nastase sa mearga la puscarie ..... sper ca mazare sa-l urmeze cat de curand

gina
22 iunie 2012
e frumos sa ai pasiuni

Sa ai pasiuni inseamna ca sti sa traiesti cu adevarat si cred ca fiecare dintre noi are acest lucru Nu mi se pare corect sa-i criticam pe cei din jur pt ca felul cu se poarta sau pt pasiunile lor cazul Nastase e o drama a sa si a familiei sale ,pt care imi pare rau Atat in cazul lui ,a lui Mazare si a oricui din tara asta care a incalcat legea Justitia sa isi faca treaba onest ,dupa litera si spiritul legii A propos SCARBITULE ,daca ai dovezi impotriva lui Mazare de ce nu il actionezi in instanta , sau de ce nu faci public chestia asta Au fost manifestatii in oras ,dece nu ai venit macar cu o placarda ,sa strigi impotriva lui ???? Prea multe semne de intrebare si prea multi macanitori sau prea multi ratoi

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei