Cum știe Google dacă e aglomerat pe AUTOSTRADĂ

de Cuget Liber Miercuri, 20 Iunie 2012 290
Google a lansat astăzi în țara noastră un serviciu care furnizează în timp real informații privind traficul din Capitală și de pe drumul european E 81, scriu cei de la Capital.ro. Cum funcționează Google Traffic?
Informațiile referitoare la trafic nu sunt colectate de Google pe baza informațiilor furnizate de autorități sau de camerele video, ci acestea sunt colectate de la utilizatorii care folosesc Google Maps de pe terminalele mobile sau navigarea cu Hărți Google de pe terminalele mobile.
Astfel, dacă românii care au smartphone-uri (se estimează că peste un milion de români au telefoane inteligente), nu au activat GPS-ul sau aplicația Google Maps, informațiile furnizate de Google Traffic nu vor fi relevante.
Telefoanele care au activat GPS-ul și Google Maps trimit informații către Google privind viteza cu care se miscă mașina. Google compară viteza mașinii cu cea a altor participanți la trafic și pot afla care sunt condițiile de trafic. Cu cât sunt mai multe smartphone-uri activate, cu atât informațiile din trafic sunt mai bune.
Google spune că utilizatorii nu ar trebui să își facă griji în ceea ce privește informațiile trimise de smartphone-ul lor deoarece acestea sunt anonime. De asemenea, toate informațiile legate de locul de unde a plecat mașina și destinația sa sunt șterse automat, astfel încât nimeni de la Google nu va ști de unde a venit mașina și unde a ajuns.
Citește mai mult…
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei