Descinderi la traficanții de etnobotanice din Constanța

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 04 Februarie 2013 428
Polițiștii de la Crimă Organizată și procurorii DIICOT au descins, sâmbătă, la trei adrese din municipiul Constanța, la niște indivizi suspectați de trafic cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice). De asemenea, în același dosar, în același timp, au fost realizate și opt percheziții în Râmnicu Vâlcea. În total, polițiștii au descins la cinci persoane. 
În urma descinderilor, au fost ridicate aproximativ 1.160 grame de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, opt cântare electronice de mare precizie, documente, opt laptopuri, unități de calculator, hard-disk-uri, memory-stick-uri, cartele SIM și sume de bani. 
Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2012-2013, suspecții au procurat, în sistem en-gross, substanțe cu efecte psihoactive, atât din țară, cât și din Portugalia, pe care, după porționare, le comercializau într-un punct de lucru al unei societății comerciale, dar și de la propriile domicilii. 
În urma expertizării substanțelor la Laboratorul Central de Analiză și Profil al Drogurilor București, substanțele psihoactive au fost identificate ca substanțe ce sunt incluse în clasa cannabinoizilor sintetici. 
Cei cinci suspecți, din Constanța și Râmnicu Vâlcea, au fost conduși în baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT Vâlcea, pentru audieri. 
Membrii grupării sunt cercetați pentru efectuarea cu intenție de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive despre care au pretins sau disimulat că sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, cât și pentru constituirea unui grup în vederea săvârșirii de infracțiuni. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei