Detalii noi în cazul dublei crime de la Iaşi. Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 12 Mai 2022 1556
Apar noi detalii în cazul dublei crime într-o vilă de lux din Iași, acolo unde o tânără româncă și iubitul ei marocan, ambii studenți, au fost găsiți morți în casă. Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor.

Presa locală din Iaşi scrie că studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi, presupusului autor al dublului asasinat de la Iași, dar şi victima sa, Youssef Ajnyah, s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor.
Marocanul Ahmed Sami el Bourkadi s-ar fi drogat cu "funny gas''
Protoxidul de azot (N2O), gazul ilariant, cunoscut și sub denumirea de „funny gas”, este un sedativ incolor și inodor și este folosit în domeniul medical, sub supraveghere medicală.
Inhalarea acestui gaz, denumit printre tinerii de pe litoral “funny gas”, duce la halucinaţii.

Gazul ilariant este inhalat din baloanele umflate cu ajutorul unui autosifon, care în locul rezervorului de CO2 are încorporat un cartuş cu protoxid de azot.
Efectul este dulceag şi dă senzaţia de euforie, dar şi halucinaţii, vărsături, pierderea memoriei.
La petrecerile organizate de regulă pe plajă, adolescenții și tinerii inhalează protoxid de azot (N2O) din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv (sifon) ce are încorporat un cartuș care degajă în interiorul balonului substanța mai sus menționată, potrivit Agenției Naționale Antidrog.Citește mai departe

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei