Doliu în lumea cinefililor ! A murit un cunoscut actor

de Cuget Liber Luni, 25 Septembrie 2017 159
Actorul Jan Triska, prieten apropiat al fostului dramaturg, disident și președinte ceh Vaclav Havel, a murit în noaptea de duminică spre luni, a anunțat regizorul Jiri Madl, cu care artistul urma să înceapă în curând filmările la un lungmetraj, informează AFP.

"Îmi va lipsi mult. Eram foarte apropiați", a declarat luni Jiri Madl pentru site-ul denik.cz. "Vom filma totuși acest lungmetraj", a adăugat regizorul ceh.

Actorul Jan Triska a murit după ce a căzut în râul Vltava, în Praga. Filmările de la noul lungmetraj al regizorului Jiri Madl urmau să înceapă luni în acest oraș.
Jan Triska, care s-a remarcat în filme precum "Ragtime", "The People vs. Larry Flynt" și "Ronin", s-a rănit grav sâmbătă, după ce a căzut de pe Podul Carol din Praga în râul Vltava. Reprezentanții serviciilor de salvare au spus că a fost "o cădere", în timp ce reprezentanții pompierilor au vorbit despre "un salt" în apă.

Artistul a fost scos din apele râului Vltava în stare de inconștiență de către pasagerii unui vapor turistic, care au executat manevre de resuscitare. Jan Triska a fost apoi transportat la un spital din apropiere.
Jan Triska era deja un actor cunoscut în țara lui atunci când a participat alături de Vaclav Havel (1936-2011) la rezistența față de ocuparea de către trupele sovietice a Cehoslovaciei în vara anului 1968.

A imigrat în Statele Unite în 1977, la puțin timp după încarcerarea de către regimul comunist a bunului său prieten Vaclav Havel, care publicase în epocă manifestul Carta 77 pentru drepturile omului.

După Revoluția de Catifea din 1989, care l-a adus pe Vaclav Havel în fruntea statului, Jan Triska a revenit cu regularitate în țara lui natală pentru a juca în filme și pentru a se implica în diverse proiecte de teatru.
În ianuarie 1997, a fost martor la cea de-a doua căsătorie a dramaturgului Vaclav Havel (președintele țării între 1989 și 2003) cu actrița Dagmar Veskrnova.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei