Dosarul retrocedărilor. Horia Simu, reținut de DNA. Prejudiciul, 55 de milioane de euro

de Cuget Liber Vineri, 03 Iulie 2015 183
Omul de afaceri Horia Simu a fost reținut azi-noapte de procurorii DNA. El a fost audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi păgubit statul cu 55 de milioane de euro, după ce a primit o despăgubire de la ANRP. Un teren pentru care cumpărase drepturile litigioase cu doar un milion și jumătate de euro, a fost supraevaluat, spun procurorii, care au descins ieri dimineață, la ora 6, în locuința omului de afaceri. Au plecat de acolo după aproape 18 ore în care au făcut percheziții și au inventariat numeroasele bijuterii și peste cele 150 de tablouri, potrivit Digi24.ro.
Procurorii și polițiștii au percheziționat luxoasa reședință din cartierul Băneasa a omului de a afaceri Horia Simu. Afaceristul este cercetat de procurorii DNA pentru că ar fi prejudiciat statul cu peste 55 de milioane de euro. Surse judiciare spun că în interiorul imobilului anchetatorii au găsit o adevărată comoară. Peste 150 de tablouri semnate printre alții de Corneliu Baba, Gheorghe Petrașcu și Samuel Mutzner dar și ceasuri de lux și bijuterii despre care anchetatorii cred că ar fi fost cumpărate din banii primiți din despăgubirile ilegale.
Omul de afaceri este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu după ce i-ar fi influențat pe membrii comisiei ANRP să-i acorde, în 2008, despăgubiri de 105 milioane de euro pentru un teren din Capitală, dublu față de valoarea reală. Suprafața de zece hectare din sectorul 6 a obținut-o după ce a cumpărat drepturile litigioase contra sumei de 1,5 milioane de dolari. O parte dintre documente din dosarul depus la ANRP ar fi conținut înscrisuri false, spun procurorii DNA.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei