Elevii din Techirghiol, faţă în faţă cu poliţiştii, cu ocazia „Şcolii Altfel”

de Alina DRACOPOL Miercuri, 25 Octombrie 2023 246
Zilele acestea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Techirghiol au desfășurat o activitate în rândul celor mai mici elevi de la Liceul Teoretic Emil Racoviță, în cadrul proiectului „Școala altfel”.

Copiii s-au arătat entuziasmați și s-au întrecut în a răspunde întrebărilor polițiștilor, mai ales în ceea ce privește circulația rutieră.

Fiecare dintre ei a dorit să arate că știe cum să traverseze strada în condiții de siguranță sau că trebuie să poarte centura atunci când se deplasează cu un vehicul.

De asemenea, elevii s-au arătat deosebit de interesați de partea criminalistică a muncii de poliție, îndeosebi de cea de ridicare a urmelor papilare, motiv pentru care i-au „asaltat” pe criminaliști, pentru a li se lua amprentele.

Totodată, polițiștii le-au vorbit micuților despre cum să evite anumite situații de pericol, respectiv să nu stea de vorbă cu persoanele străine, să nu primească de la acestea cadouri, dulciuri, băuturi, să nu urce în autoturisme pe care nu le cunosc.
Nu în ultimul rând, au fost învățați cum să procedeze în cazul în care se pierd, dar și că în situații de pericol trebuie să sune la numărul de urgență 112.

„Colegii noștri le-au vorbit celor mici și despre meseria de polițist și le-au transmis faptul că, atunci când vor crește, îi așteptăm în rândurile noastre”, spun oamenii legii.

La sfârșit, toți elevii au participat la un concurs, iar câștigătorii au primit o insignă de polițist.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei