Emigrant palestinian, prins când încerca să fugă din România în Bulgaria

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 03 Februarie 2015 150
Polițiștii de frontieră s-au confruntat, la sfârșitul de săptămână care a trecut, cu o situație mai puțin obișnuită: au prins un emigrant care încerca să iasă din România în mod ilegal, pentru a ajunge în Bulgaria.

De regulă, traseul urmat de emigranții ilegali este: țară din Orientul Mijlociu - Turcia - Bulgaria - România, de unde intenționează să ajungă mai departe, într-un stat din Spațiul Schengen. Astfel că, nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii, în week-end, când au constatat că individul, pe care l-au prins în zona de frontieră din dreptul localității con-stănțene Coroana, încercând să treacă granița la vecinii bulgari, era emigrant palestinian. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, le-a arătat polițiștilor actele pe care le avea, respectiv un document temporar de identitate, eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări, din care reieșea că solicitase azil în țara noastră, dar procedurile de acordare încă nu au fost finalizate. Mai mult, el și-a justificat gestul spunând că procedura de obținere a azilului durează prea mult, astfel că dorea să-și încerce norocul în țara vecină. Dar, legislația internațională stipulează că un emigrant care a solicitat azil  într-un stat european, nu mai poate solicita și într-un alt stat. 

Tânărul a fost încredințat ofițerilor Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând să se întoarcă în centrul de cazare. Totodată, el va fi anchetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei