Evaziune fiscală pe litoralul românesc

de Florentina BOZÎNTAN Luni, 22 Iulie 2013 130
Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor și comisarii Gărzii Financiare au descins, duminică, 21 iulie, la mai multe firme din județul Constanța, care desfășoară activități de alimentație publică și turism pe litoralul Mării Negre, pe linia combaterii infracțiunilor de evaziune fiscală, a drepturilor de proprietate intelectuală și pentru protecția populației împotriva unor activități comerciale ilicite. 
Astfel, au fost verificate 14 societăți comerciale, fiind întocmite șapte dosare penale, totodată fiind aplicate zece sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei.
Printre cei care s-au ales cu dosar penal este și Constantin F., de 42 de ani, din Constanța. Acesta este acuzat că, în calitate de administrator al unei firme, a reținut salariaților societății impozitele și contribuțiile cu stopaj la sursă, în cuantum estimat de 14.109 lei, fără a vira aceste sume de bani către bugetul consolidat al statului, în termenul legal de 30 de zile. El este acuzat de evaziune fiscală.
În atenția polițiștilor este și Cristinel T., de 46 de ani, din Medgidia, pentru aceleași fapte. El a "uitat" să vireze la stat aproximativ 6.700 de lei. 
Taguri

Comentează știrea

Gabi
22 iulie 2013
Aceeasi tema

Ce spuneti voi e praf in ochi,pe litoral evaziunea atnge cote inimaginabile ,Firmele de distributie in colaborare cu agenti economici care au oameni 'grei' in spate vind de milioane de lei pe zi marfuri fara facturi,si stiu ce spun .Dar ca la noi pica astia mai mici si fara 'spate'

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei