Evaziune fiscală și spălare de bani de 10 milioane de euro

de Andra RAFTU Marţi, 20 Octombrie 2015 270
Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au descins, ieri dimineață, în 58 de locații din Constanța,Tulcea, Călărași, Giurgiu și Ialomița. Perchezițiile au avut loc la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile suspecților. Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Ancheta a fost atent coordonată de către un procuror din cadrul Di-recției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Tero-rism Serviciul Teritorial Constanța. 

"Acțiunea vizează documentarea activității unei grupări infracționale organizate, formată din 7 persoane, care ar fi creat o rețea de firme tip fantomă, cu scopul de a da o aparență de legalitate intrărilor scriptice aferente facturilor, în cea mai mare măsură fictive, emise de 150 de a-genți economici. 

Aceștia aveau nevoie de documente justificative pentru can-titățile de cereale, fier vechi, materiale de construcții, utilaje ori prestări de servicii achiziționate din diverse surse și fără documente de proveniență legală, urmărind astfel reducerea artificială a impozitului pe profit și sustrăgându-se implicit de la plata taxelor către bugetul  de stat", au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Conform anchetatorilor, în perioada 2011-2015, indivizii au creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane euro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei