FOCURI DE ARMĂ LA CONSTANŢA! Minor la volanul unei maşini furate, implicat într-un accident cu victimă, a fugit de poliţişti, conducând pe contrasens!

de Alina DRACOPOL Vineri, 14 Octombrie 2022 2057
Un minor de 15 ani a furat o maşină, a mers cu ea la benzinărie să alimenteze, plecând fără să plătească. La scut timp de la pornirea în aventură, „şoferul” a făcut accident cu victimă, dar a fugit de la locul faptei. Poliţiştii au plecat pe urmele sale, însă băiatul a apăsat acceleraţia, luând-o la goană, pe contrasens, fiind un real pericol pentru viaţa celorlalţi participanţi la trafic. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă focuri de armă pentru a-l opri pe adolescentul sfidător.

„În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2A s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, dintre care unul a părăsit locul faptei. Echipajele de poliție au observat autoturismul în cauză circulând pe DN 2A, plecând în urmărirea acestuia.”, relatează oamenii legii.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, ci și-a continuat deplasarea, conducând pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

După aproximativ doi kilometri, după efectuarea somațiilor legale în mod repetat, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, efectuând două focuri de armă în plan vertical, fără a produce pagube.

Persoana în cauză a fost imobilizată, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un minor, de 15 ani, din județul Ialomița, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma cercetărilor s-a mai constatat şi faptul că minorul a furat autoturismul în cauză, din municipiul Fetești, județul Ialomița, iar ulterior a alimentat într-o benzinărie, de unde a plecat, fără să plătească, iar apoi s-a deplasat în județul Constanța, fără a avea o destinație.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și furt calificat.
Acesta a fost predat polițiștilor din cadrul I.P.J. Ialomița, în vederea continuării cercetărilor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei