Forțele Navale Române, acțiune de promovare în porturile dunărene

de Sorin HULUBEI Miercuri, 10 Mai 2017 216
Forțele Navale Române desfășoară, în premieră, în perioada 9-12 mai, o acțiune de promovare a misiunilor marinarilor militari în porturile dunărene Oltenița, Giurgiu, Turnu Măgurele și Moldova Veche.
Programul militarilor cuprinde întâlniri cu elevii Liceului Teoretic "Neagoe Basarab". De la Oltenița, cele două nave militare vor naviga în amonte și vor acosta în Portul Giurgiu pentru o escală tehnică, după care se vor deplasa la Turnu Măgurele.
Marinarii militari de la Flotila Fluvială vor continua campania "Bucuria copilăriei", începută anul trecut, și vor dona cărți și jucării preșcolarilor și elevilor de gimnaziu, iar apoi vor prezenta oferta educațională a Forțelor Navale Române elevilor de la Colegiul "Unirea".
Tehnica și armamentul navelor militare, dar și atelierele de matelotaj vor putea fi admirate între orele 12.00 și 13.30. Marșul navelor militare se va încheia în portul Moldova Veche, vineri, 12 mai, iar navele vor putea fi vizitate între orele 14.00 și 16.00. 
Taguri

Comentează știrea

a-mirabilis
10 mai 2017
Uite mama o nava militara.

He,he,inainte de'89 in toate aceste porturi erau ,,parcate''permanent nave militare,si nu era nevoie sa faci astfel de deplasari in acest scop decat in misiuni de recunoastere si pregatire.Marina militara era prezenta in toate porturile dunarene si avea parteneriate cu institutiile de invatamant.Am inteles ca un astfel de parteneriat,singur de fapt in Constanta,este intre scoala 18 Jean Bart care in curand aniverseaza un numar de ani si fregata Marasesti nasul de botez al scolii.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei