Forțele Navale Române, exerciții în colaborare cu militarii turci

de Sorin HULUBEI Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 309
Forțele Navale Române vor executa, în perioada 3-5 aprilie, o serie de activități în comun cu fregata TGC "Turgutreis" (F-241) și nava purtătoare de rachete TCG "Yildiz" (P-348). Sunt planificate exerciții de antrenament pe mare care au ca obiectiv principal creșterea interoperabilității între marinarii români și cei turci.
La exercițiul "Steaua de mare" vor par-ticipa aproximativ 200 de militari români ambarcați la bordul corvetei "Contraamiral Eustațiu Sebastian" (264), dragorului mari-tim "Locotenent Lupu Dinescu" (25) și navei purtătoare de rachete "Lăstunul" (190).
Cele două nave de luptă ale Forțelor Navale ale Turciei vor sosi în Portul Constanța luni, 3 aprilie, și vor staționa două zile la Terminalul Pasagere. Pe timpul staționării celor două nave, sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei, la sediul Primăriei Constanța și la Consulatul Ge-neral al Republicii Turcia din Constanța.
De asemenea, marinarii militari turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia și vor avea posibilitatea de a vizita Muzeul Marinei Române, precum și obiective turistice din Constanța și împrejurimi. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei