Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, eliberat din închisoare

de Madalina PETRESCU Luni, 27 Mai 2024 976
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, va fi eliberat astăzi din închisoare după ce Tribunalul Ilfov i-a admis cererea de liberare condiționată. Decizia este definitivă.

Este în spatele gratiilor din mai 2019, când a fost extrădat din Madagascar, unde fugise din 2017, și încarcerat pentru a-și executa pedeapsa primită după condamnările din cazul retrocedărilor ilegale de terenuri şi din celebrul dosar Polaris.

Radu Mazăre a executat cinci ani de închisoare din cei nouă primiți ca pedeapsă în cele două dosare. Anii petrecuți în penitenciar îi permit să ceară eliberarea condiționată, iar fostul primar a ajuns deja o data în fața instanței, așteptând o decizie care să îl pună în libertate.

Prima cerere a lui Radu Mazăre de a fi lăsat liber a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, care însă în luna aprilie i-au respins cererea, dându-i posibilitatea să revină cu o nouă solicitare abia peste nouă luni, la începutul anului 2025.

Nici Comisia de liberare condiționată a Penitenciarului Jilava, unde este acum încarcerat, nu a considerat că Radu Mazăre a stat suficient timp în spatele gratiilor pentru ca pedeapsa primită de fostul primar să își atingă scopul, după ce faptele pe care le-a comis au demonstrat o ”perseverență infracțională”.

După ce Judecătoria Sectorului 4 i-a respins, în 17 aprilie, cererea de eliberare condiționată, Radu Mazăre a contestat decizia.

Dosarul de eliberare condiționată a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Ilfov, care luni 27 mai 2024 îl vor analiza și vor decide dacă Radu Mazăre poate fi lăsat în libertate sau mai stă în penitenciar pentru cel puțin nouă luni.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei