Funcția de adjunct la IPJ Constanța, scoasă din nou la concurs. Trei candidați și-au depus dosarele

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 15 Iulie 2022 3269
Poliția Română a anunțat organizarea unui nou concurs pentru una dintre funcțiile de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ocupată prin împuterniciți de șase ani. Concursul urmează să aibă loc la jumătatea lunii august și s-au înscris trei ofițeri de poliție.
În plin sezon estival, când activitatea polițiștilor este cea mai solicitantă din tot anul, ba chiar sunt aduși detașați din țară pentru a avea un număr suficient de forțe de ordine pe străzi, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a rămas fără adjuncți. După cum arătam în edițiile anterioare, una dintre funcții, respectiv cea responsabilă de ordine publică a fost ocupată prin împuterniciți în ultimii șase ani, după pensionarea comisarului șef Adrian Rapotan, iar cealaltă funcție, pe investigații criminale, a rămas vacantă după punerea la dispoziție a comisarului șef Mircea Vizitiu, anchetat într-un dosar penal.
 
La scurt timp după această premieră pentru IPJ Constanța, cu ocazia unei vizite la malul mării, ministrul Lucian Bode declara că au fost demarate demersurile pentru desemnarea a două ajutoare pentru chestorul Adrian Constantin Glugă, deși acesta ar fi perfect capabil să susțină singur managementul inspectoratului. Și iată că funcția de adjunct pe ordine publică a fost scoasă din nou la concurs. Cei interesați de post au putut
 
să-și depună dosarele până pe 12 iulie, iar potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Poliției Române, s-au înscris trei candidați. Sursele noastre ne-au transmis că printre cei care și-au exprimat intenția sunt și ofițeri care au picat la primul concurs anul acesta, în luna aprilie și s-au decis să-și încerce din nou norocul, deși în perioada scursă afirmaseră prin inspectorat că se pregătesc de pensionare.
 
Concursul urmează să se desfășoare pe 9 august, la București și va consta într-un interviu. Ofițerii de poliție interesați trebuie să aibă gradul profesional de minimum inspector principal de poliție, o vechime în muncă de 7 ani, dintre care 5 ani în structuri de ordine publică și 3 ani de vechime în funcții de conducere în unități ale M.A.I.; să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală etc. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei