GALERIE FOTO / „Sea Shield 24”, cel mai complex exercițiu organizat și condus de Forțele Navale Române, în plină desfășurare

de Madalina PETRESCU Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 211
Până pe 21 aprilie au loc antrenamente de amploare pe Marea Neagră, în zona costieră, precum şi în Delta Dunării, în cadrul exerciţiului multinaţional "Sea Shield 24".


Alături de țara noastră participă 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.


Peste 2.200 de militari, dintre care aproape 400 de militari străini, cu 135 de mijloace tehnice se antrenează în cadru întrunit, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale.


Scenariul exercițiului vizează atingerea obiectivelor de planificare și conducere a acțiunilor de luptă, de combatere a acțiunilor ilegale pe mare și fluviu, de control al traficului maritim și fluvial și de căutare și salvare pe mare, în conformitate cu standardele NATO și în contextul amenințărilor actuale de securitate din regiune.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei