Iată ce vecini ne cer adeverințe de salariu la trecerea graniței

de Anca PAPAN Luni, 17 Februarie 2014 422
Ambasada Ucrainei în România a anunțat, zilele trecute, că este în vigoare OUG a Cabinetului de Miniștri al Ucrainei nr. 84 prin care fiecare cetățean străin (inclusiv cetățeanul român) și apatrid, pentru a intra și călători în Ucraina, trebuie să prezinte adeverință de venituri salariale sau confirmarea fondurilor (numerar) în valoarea 80 euro pe zi, plus 400 euro extra. 

Potrivit reprezentanților ambasadei, controlul asupra disponibilității financiare adecvate se face: la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Ucrainei, în cadrul eliberării vizelor pentru a intra în Ucraina; la punctele de trecere a frontierei de stat, controlul de frontieră; la organe regionale ale Serviciului de Stat pentru Migrații, în cadrul prelungirii șederii pe teritoriul Ucrainei și aprobarea invitațiilor la străini și apatrizi pentru a obține o viză în Ucraina. 

"Ambasada Ucrainei în România atrage atenția cetățenilor români care vor solicita trecerea frontierei de stat în Ucraina să fie gata pentru prezentarea (verificarea) scopului călătoriei și disponibilitățile financiare adecvate în conformitate cu normele de drept din Ucraina", este sfatul reprezentanților ambasadei.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei