Încep scufundările simulate la Centrul de Scafandri

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 09 Februarie 2023 313
Noul Sistem de Scufundare Simulată LH-300, care a intrat în dotarea Centrului de Scafandri la finele anului 2022, își începe oficial activitatea, odată cu debutul Cursului de scafandru lucrător subacvatic.
Planificat pe durata a 12 săptămâni, în perioada 6 februarie - 28 aprilie 2023, cursul urmărește să formeze competențele profesionale necesare scafandrilor pentru a executa scufundări cu alimentare de la suprafață cu aer sau cu amestecuri gazoase respiratorii, la adâncimi cuprinse în marja 30-50 m.
La Centrul de Scafandri din Constanța se află cel mai performant sistem de scufundare simulată din Europa. Acesta a fost inaugurat în luna noiembrie 2022, cu prilejul sărbătoririi a 55 de ani de la înființarea primei structuri de scafandri din România. Sistemul este produs în țara noastră și este complet automatizat, conferind un grad de siguranță maximă scafandrilor în timpul testelor şi antrenamentelor. Acesta dispune de un simulator și două barocamere mobile, dintre care una pentru scufundări până la adâncimi de 300 de metri. Noul sistem are o capacitate totală de 18 locuri pentru pregătirea scafandrilor și dispune de facilități pentru tratarea victimelor unor accidente de scufundare.
Centrul de Scafandri este o componentă a Forțelor Navale Române cu o experiență în domeniu de peste 55 ani, singura autoritate națională din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesioniști şi în autorizarea companiilor și instituțiilor care desfășoară activități în domeniul scafandreriei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei