Incidente la votare în județul Constanța. La Agigea și Valu lui Traian s-a încercat înfluențarea alegătorilor

de Madalina PETRESCU Duminică, 09 Iunie 2024 1610
IPJ Constanța a transmis că în județul Constanța au fost mai multe încercări de influențare a alegătorilor. Persoanele implicate s-au ales cu dosare penale.
La Agigea, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un candidat se afla în apropierea unei secții de votare și încearcă să influențeze procesul de votare. Oamenii legii efectuează cercetări în acest caz.
“La data de 9 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Siguranță Rutieră au fost sesizați de un candidat la o funcție publică, despre faptul că un alt candidat, aflat în apropierea unei secții de votare din comuna Agigea, ar încerca să influențeze procesul de votare.
Polițiștii deplasați la fața locului s-au sesizat cu privire la aspectele reclamate.
În cauză cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului”, transmite IPJ Constanța.

O situație similară a fost raportată și la Valu lui Traian. Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), la Valu lui Traian există înregistrări în care se vede o persoană de sex feminin care a primit un bilețel cu numele unui partid politic.
Polițiștii constănțeni solicitați să intervină confirmă cele întâmplate. Potrivit acestora, persoana în cauză a fost amendată.
„La data de 9 iunie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian au fost sesizați cu privire la faptul că în apropierea unei secții de votare, o persoană distribuie fluturași, indicând alegătorilor persoana cu care să voteze.
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional în baza Legii 115/2015”, transmite IPJ Constanța.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei