Infanteriștii marini, la cel mai mare exercițiu NATO din Marea Baltică

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 07 Iunie 2023 205
Forțele Navale Române participă, în perioada 4-15 iunie, cu un detașament de infanteriști marini de la Regimentul 307 Infanterie marină și cu ofițeri de stat major de marină la Exercițiul multinațional „BALTOPS 23”, cel mai mare exercițiu organizat, în nordul Europei, de Alianța Nord-Atlantică, în colaborare cu Comandamentul Militar al SUA din Europa. Secvențele de instruire întrunită se desfășoară în zona Mării Baltice, în teren și în spațiul aerian al Germaniei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei. BALTOPS este un exercițiu anual, care urmărește întărirea interoperabilității dintre aliații NATO, pentru a descuraja orice agresiune regională și pentru a dezvolta relațiile dintre participanți.
Infanteriștii marini români vor fi integrați în structurile operaționale ale exercițiului, împreună cu militari din Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, SUA, Suedia și Turcia, pentru a executa acțiuni militare specifice operațiilor amfibii. Militarii români au plecat din țară miercuri, 31 mai, urmând a se întoarce vineri, 16 iunie, după terminarea exercițiului.
Participarea militarilor din Forțele Navale Române la Exercițiul BALTOPS 23 contribuie la creșterea nivelului de instruire al acestora, precum și la promovarea profesionalismului militarilor români și a imaginii Armatei României în plan internațional. În această perioadă, Forțele Navale Române contribuie la eforturile NATO și UE de asigurare a securității europene cu Fregata „Regele Ferdinand”, care este dislocată în Marea Mediterană la Operația IRINI desfășurată de Uniunea Europeană, cu detașamentul de infanteriști marini care participă la BALTOPS 23 în Marea Baltică, precum și cu ofițeri de stat major în comandamente NATO și UE din Marea Britanie, Turcia, Spania, Portugalia, Italia și Germania.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei