Inteligența Artificială și modul în care este folosită de hackeri

de Petruta RIDICHE Marţi, 22 August 2023 149
Inteligența artificială (AI) se dovedește a fi un adevărat succes atunci când este folosită de hackeri sau infractori cibernetici. Tehnica infractorilor numită Accidentul a fost actualizată prin acest AI, devenind mult mai periculoasă.
Pe lângă e-mailurile despre care se pretinde că sunt trimise de autoritățile fiscale sau de poliție, în altele se pretinde că site-ul companiei încalcă dreptul de autor al cuiva sau conține diverse vulnerabilități. Iar emitentul spune că se oferă să ajute cu remedierea problemelor.
Într-un e-mail, aparent trimis de un avocat dintr-o societate de avocatură americană, se susține faptul că s-a folosit în site o anumită imagine fără aprobarea clientului său. Se mai explică, apoi, că e ok dacă pui un link pe site spre imaginea în cauză și se dă și linkul. Iar dacă nu există o conformare în cinci zile, în mail se spune că va exista un caz instrumentat conform DMCA (Digital Millennium Copyright Act din SUA - legea dreptului de autor).
„Evident, pot fi și cereri reale, dar ar trebui să dea de gândit câteva lucruri: se poate căuta în tabloul avocaților din statul american respectiv numele avocatului în cauză, se poate căuta domeniul în cauză pe internet, pentru a vedea dacă și alți oameni au reclamat astfel de mesaje. În general, nu trebuie dat click pe link-urile unde se spune că ar fi găzduită imaginea preluată fără aprobare”, scrie pe site-ul specializat avocatnet.ro.
De asemenea, prin tehnica Accidentul, persoane de bună-credință, alese după diferite criterii, sunt înșelate telefonic să trimită sume de bani sub pretextul unor vătămări suferite de rude apropiate. Una dintre adresările clasice sună astfel: „Fiul dumneavoastră a suferit un accident și are nevoie de bani, îi puteți vira aici”.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei