ISU Dobrogea, moment de reculegere. Opt ani de la moartea unui erou

de Andra RAFTU Marţi, 08 Septembrie 2015 230
Plutonierul major Iulian Arusoaei, comandantul Gărzii de Intervenție din cadrul Detașamentului Oraș Constanta avea 35 de ani când a murit la datorie. Ieri, s-au împlinit opt ani de la nenorocire. Pompierul a căzut în gol de la etajul cinci în timpul unei misiuni. Pompierul a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent. În dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" anunța că iese fum dintr-un apartament situate la etajul cinci al unui bloc de pe bulevardul 1 Decembrie. Pompierul încerca să intre pe fereastră, în locuința individului care lăsase o tigaie pe aragaz și nu voia să deschidă ușa. Militarul a urcat la etajul superior pentru a coborî în apartamentul incendiat, prin exteriorul blocului, cu ajutorul unei coarde de salvare. În momentul în care s-a desprins de pe pervaz, Arusoaiei a rămas susținut doar de coardă, iar aceasta s-a rupt. El a căzut în gol și a murit în urma impactului cu solul. Leziunile lui au fost incompatibile cu viața.  

"Respect!.....și suntem datori să nu uităm ! Era un om nebun ... nebun ca să salveze vieți, era o persoana deosebită , un coleg deosebit, un profesionist. Era capul și picioarele de la intervenții. Era peste tot. Pentru unii mentor, pentru alții D-zeu ... pentru mine camarad. Merită să vorbim despre acest OM, la trecut, prezent și viitor....cu RESPECT și cu datoria de a nu uita ! Iulian ar fi împlinit 48 de ani pe 11 noiembrie. Născut la Vaslui, el absolvise cursurile Școlii Militare de Subofițeri Boldești - Arma Pompieri, în 1992, și din același an a fost detașat la Constanța. În urmă cu șaptesprezece ani, el a fost numit comandant al Gărzii de Intervenție a Detașamentului Oraș. A fost un POMPIER MILITAR altruist și va rămâne în amintirea noastră și sufletul nostru, acest om și-a pus viata în primejdie ca oricare din colegii lui, SACRIFICIUL SUPREM ÎNSEAMNĂ A-ȚI DA VIAȚA pentru SEMENII SĂI și de a-i ajuta când nimeni nu poate...la orice intervenție punea suflet și făcea totul cu maximum de profesionalism.. așa a fost și Iulian Arusoaei.

Clipa când mori nu poți s-alegi, așa a fost sa fie ...așa a vrut bunul Dumnezeu, Iulian erou pompier", a scris Bogdan Covalciuc, un militar care a ieșit la pensie pe pagina sa de socializare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei