ISU "Dobrogea", sfaturi pentru prevenirea incendiilor în gospodării

de Sorin HULUBEI Luni, 13 Iunie 2016 119
Majoritatea incendiilor produse la locuințe au drept cauză instalațiile electrice improvizate sau aparatele electrice lăsate nesupravegheate, jocul copiilor cu focul, fumatul în spații închise cu pericol de incendiu etc. Pentru evitarea incendiilor, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" oferă cetățenilor câteva sfaturi utile. 

"La instalațiile electrice, nu utilizați siguranțe improvizate, pentru că prezintă un pericol de incendiu, evitați să folosiți conductoare electrice neizolate, ștechere sau prize defecte, iar pentru remedierea defecțiunilor, apelați numai la persoane autorizate. De asemenea, nu aruncați la întâmplare resturile de țigări și în niciun caz înainte de a fi stinse complet, încercați să aveți propriul loc pentru fumat chiar și în casa sau gospodăria proprie și nu uitați că fumatul este interzis în încăperile în care sunt depozitate materiale combustibile sau lichide inflamabile", sunt sfaturile principale de care pompierii roagă constănțenii să țină cont. 

"Nu lăsați la îndemâna lor surse de foc și nu permiteți să se joace cu chibriturile sau cu jarul din sobă, nu vă lăsați copiii încuiați în casă, având la îndemână surse de foc sau mijloace de încălzire în funcțiune", au mai adăugat pompierii ISU "Dobrogea.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei