ISU Neamţ a încadrat primul preot militar din structurile MAI din judeţ

de Alina DRACOPOL Vineri, 24 Februarie 2023 199
Primul preot militar din structurile Ministerului Afacerilor Interne din judeţ a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, a informat conducerea instituţiei.
Alexandru Sebastian Benţa a fost preotul misionar al pompierilor nemţeni din anul 2013 până în februarie 2023, moment la care a fost angajat ca preot militar în urma promovării unui concurs.
"Benţa Alexandru este încadrat la ISU Neamţ din anul 2007. În perioada 2007-2009 a fost subofiţer în cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ, iar din 2009 şi-a desfăşurat activitatea la Inspecţia de Prevenire. Cele două misiuni le-a îmbinat din anul 2013, când a fost hirotonit pe seama Paraclisului "Înălţarea Sfintei Cruci" din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman şi a devenit preotul misionar al pompierilor nemţeni. Activităţile de educare a populaţiei cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă s-au împletit armonios cu activităţile de educaţie moral-religoasă în spirit patriotic a salvatorilor nemţeni", precizează un comunicat de presă al ISU Neamţ.
În vârstă de 40 ani, preotul militar Alexandru Sebastian Benţa este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Liceal din Bucureşti şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu. 

Sursa foto: ISU Neamţ/Facebook.com

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei