Joc online care învață copiii cum să se comporte în situații de urgență!

de Alina RADU Marţi, 01 Noiembrie 2016 290
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îmbină tehnologia și educația, pentru a ne învăța cum să reacționăm în cazul în care suntem victimele unei situații de urgență. În acest sens, IGSU a lansat jocul video online "Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis".
Scopul aplicației este să învețe populația, în special tinerii, cum să reacționeze în cazul în care se confruntă cu dezastre naturale.
Personajele principale ale jocului sunt Andrei și câinele Rex, care, pe parcursul a cinci niveluri, trebuie să învețe cum să reacționeze în caz de incendiu, în cazul unei crize sanitare, cum să acorde primul ajutor în caz de accident, ce să facă în timpul unei furtuni și cum să se pregătească pentru alte situații de criză provocate, în joc, de maleficul Doctor Formidabilis.
Potrivit reprezentanților IGSU, obiectivul jocului este să atragă atenția vizavi de pericolele iminente și să stârnească dorința de a fi corect informați cu privire la soluțiile ce pot fi luate în anumite situații de urgență.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ un milion de euro.
"O populație nepregătită este vulnerabilă. Este un joc pe care un copil îl joacă și învață cum să reacționeze în situații de urgență. Va fi o formă de pregătire a copiilor, dar și a populației în general. Este unul dintre cele mai importante proiecte pe acest domeniu. Jocul este bazat pe o experiență de succes în Germania", a explicat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei