Jumătate de tonă de pește, în plasele Gărzii de Coastă

de Florentina BOZÎNTAN Sâmbătă, 25 Februarie 2012 818
Polițiștii de frontieră au confiscat, în timpul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, aproximativ jumătate de tonă de pește, fără documente de proveniență, și 36 de unelte de pescuit interzise de lege. Primii surprinși de oamenii legii au fost doi bărbați, de 45 și 42 de ani, din Mangalia. În mașina în care se aflau ei, un Volkswagen înmatriculat în Bulgaria, au fost găsite două lăzi cu peste 290 de kilograme de pește proaspăt, specia chefal. Ei au prezentat o factură în limba bulgară, susținând că au achiziționat marfa din Bulgaria.
După câteva ore, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost oprit un Matiz înmatriculat în Bulgaria, care se întorcea în țară și în care se aflau două persoane din Constanța. Pe bancheta din spate au fost găsiți opt saci din plastic, în care erau 123 kilograme de pește, specia chefal. În ambele cazuri cantitatea de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare unei firme de profil. Iar cele patru persoane sunt cercetate pentru deținere și transport a peștelui fără documente legale.
În aceeași zi, polițiștii de frontieră au descins în locuința unui bărbat de 60 de ani, din Cernavodă, existând suspiciunea că este braconier. Aici au găsit 36 de unelte de pescuit interzise: plase de pescuit monofilament, vârșe etc. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei