L-a angajat să îi repare în casă, iar el i-a furat brățările de aur

de Andreea ILIESCU Miercuri, 10 Octombrie 2012 208
Un bărbat este suspectat că a furat două brățări de aur de la o persoană care îl angajase să efectueze reparații într-o locuință.
Polițiștii din Fetești efectuează cercetări față de un bărbat, de 27 ani, din județul Călărași, care este suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Victima, o femeie de 45 de ani, din Fetești, le-a declarat polițiștilor că, în perioada 15 septembrie - 4 octombrie, persoane necunoscute au pătruns în imobilul său și i-au sustras două brățări din aur.
În urma investigațiilor, oamenii legii l-au depistat pe principalul suspect, un bărbat care a fost angajat de femeie pentru efectuarea unor reparații în locuință.
Una dintre brățări a fost recuperată și restituită proprietarei, iar cea de-a doua a fost vândută de suspect.
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, iar cercetările continuă pentru recuperarea întregului prejudiciu.
Pentru a preveni comiterea unor infracțiuni de furt din locuințe, polițiștii  recomandă:
Montați încuietori rezistente care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uși de balcon și de intrare în locuință, precum și alte locuri).
La plecarea de la domiciliu (indiferent de perioada de timp) închideți bine toate căile de acces în locuință.
Biletele de genul "Sunt plecat pentru … zile" pot face deliciul hoților, cu atât mai puțin este indicat să lăsați cheia "sub preș". Păstrați cheia în permanență asupra dumneavoastră, nu o lăsați la îndemâna oricui.
Nu țineți sume mari de bani în casă, neasigurate, și nici nu lăsați impresia că dețineți asemenea sume; aceeași recomandare este valabilă și cu privire la bijuterii.
Dacă alegeți să montați un sistem de alarmare în interiorul locuinței dumneavoastră, contactați firme specializate în acest domeniu.
Atunci când sunteți plecați de acasă pentru o perioada de timp mai îndelungată, rugați un vecin să supravegheze periodic perimetrul locuinței și curții dumneavoastră.
Ferestrele locuințelor trebuie să fie sigure față de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
Nu lăsați în curte scări și diverse unelte, acestea putând facilita accesul prin escaladare, precum și distrugerea sistemelor de închidere.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei