„La pas prin școala militară românească”, la Târgul de carte „Gaudeamus”

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 13 Decembrie 2022 143
O nouă carte despre învățământul militar românesc a văzut lumina tiparului la Centrul Tehnic Editorial al Armatei și a fost lansată la cea de-a 29-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus, care s-a desfășurat la Complexul Expozițional Romexpo din Capitală.
„La pas prin școala militară românească” poartă semnătura colonelului Viorel-Eugen Bitan, comandantul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, și este o incursiune în învățământul militar instituționalizat din România, de la începuturile sale, dar este descris și modul cum l-a perceput autorul de când a pășit în liceul militar de la Breaza și până când a finalizat pregătirea universitară, la Academia de Înalte Studii Militare.
Cititorii pot afla din carte nu numai cum a evoluat învățământul militar, ci și emoțiile, trăirile sau momentele plăcute sau mai puțin plăcute din viața cazonă unui adolescent care nu a avut privilegiul de a se bucura de libertatea pe care o oferă învățământul civil.
La această lansare de carte i-au fost alături colonelului Viorel-Eugen Bitan foști folegi de liceu sau de academie, în activitate sau în rezervă, cu care a depănat amintiri din adolescență și din tinerețe.
Tot la Târgul Gaudeamus a fost lansată și prima lucrare a autorului – „Poligonul Capu Midia, o punte între cer și pământ pentru artileriștii și rachetiștii antiaerieni”, o carte care poate fi folosită ca studiu și documentare de tânăra generație de specialiști de armă.
Text: Anca Medrea, Facebook - Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei