LA UN PAS DE TRAGEDIE! Un tânăr a pus în mişcare o locomotivă din stația Medgidia! Acesta a fost reţinut

de Alina DRACOPOL Joi, 11 Mai 2023 183
Un tânăr de 20 de ani s-a urcat miercuri în cabina de conducere a unei locomotive GFR din stația Medgidia și a pus-o în mișcare, anunţă Club Feroviar.

Incidentul se putea însă termina dezastruos, de exemplu în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă.

Miercuri după-amiază, un tânăr a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR, a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare.

Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul a fost reținut de Poliția TF Medgidia.

Este însă inexplicabil cum locomotiva a putut fi pusă în mișcare în condițiile în care Instrucția 201 a Personalului de Locomotivă spune că pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie: asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată, notează clubferoviar.ro


UPDATE - "La data de 10 mai a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă", este punctul de vedere al Poliţiei.
 sursa foto: https://clubferoviar.ro/

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei