LACRIMI ȘI DURERE! Trupurile românilor uciși în Afganistan au fost repatriate

de Cuget Liber Marţi, 10 Septembrie 2019 5217
Repatrierea trupurilor celor doi români uciși săptămâna trecută în atacurile teroriste Afganistan a avut loc marți în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.


Este vorba despre repatrierea sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul.

Ei au căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan.


Cine erau cei doi români uciși în atacurile din Afganistan

Sublocotenentul Ciprian- Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața pe 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.


Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul, scrie site-ul stirileprotv.ro

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război. 

sursa foto: www.stirileprotv.ro

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei