Laura Codruța Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 357
Inspecția Judiciară a anunțat, vineri, că a exercitat o acțiune disciplinară împotriva fostului procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta ar fi inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul DNA Ploiești, care constituiau probe într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție.
Potrivit unui comunicat de presă, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, la data faptei procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, pentru nerespectarea confidențialității lucrărilor care au acest caracter, precum și a informațiilor de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției, cu excepția celor de interes public, în condițiile legii, abatere disciplinară prevăzută de articolul 99 litera j) din Legea 303/2004.
"Inspectorii judiciari au reținut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuțiilor purtate la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, despre care a luat cunoștință în exercitarea funcției și care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție", se precizează în comunicat.
Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei