Luna morții pe șoselele Constanței r De la începutul lunii și până în prezent, pe străzile constănțene s-au petrecut 108 accidente soldate cu șapte morți

de Cuget Liber Joi, 21 Iulie 2011 1319
Din cauza faptului că șoferii nu sunt atenți, pietonii sunt neglijenți traversând prin locuri nepermise sau pur și simplu apar anumite defecțiuni tehnice, numărul accidentelor rutiere este în continuă creștere. Conform unor statistici realizate de Serviciul Poliției Rutiere Constanța, de la începutul lunii iulie și până ieri s-au înregistrat 108 accidente care s-au soldat cu șapte morți, patru persoane grav rănite și 126 de persoane rănite ușor. Anul trecut, în aceeași perioadă, erau înregistrate 86 de accidente cu patru morți, nouă grav răniți și 99 de răniți ușor.
Potrivit inspectorului Marius Ghiță, de la Poliția Rutieră Con-stanța, "90% dintre accidente s-au petrecut pe fondul neatenției participanților la trafic: șoferi, pietoni, bicicliști, alți participanți și 10% din cauze tehnice".
Tot de la începutul lunii iulie, polițiștii au ridicat 339 permise de conducere. 49 din cauza consu-mului de alcool, 94 pentru depășiri neregulamentare, 70 pentru depășirea vitezei, 43 pentru neacordare de prioritate auto, 14 pentru neacordare de prioritate pietoni, 12 pentru nerespectarea culorii semaforului, opt din cauza defecțiunilor grave la sistemul de direcție și frânare al autoturismelor și 50 pentru alte abateri.
Copil de șapte ani ucis de o mașină
În urmă cu două zile, în jurul orei 16.30 a avut loc un eveniment rutier în satul Cotu Văii. Șoferul unui autoturism cu numărul de înmatriculare CT 48 ADA, conducea dinspre Negru Vodă către Mangalia, când un copil de șapte ani i-a sărit în față. Bărbatul în vârstă de 41 de ani nu a putut evita accidentul, lovind copilul din plin. Micuțul a fost transportat de urgență la spital, însă și-a dat ultima suflare după câteva ore.
Motociclist mort din cauza vitezei excesive
Un alt accident rutier grav, soldat tot cu un deces, a avut loc marți noapte în Medgidia. Traian Răzvan, un tânăr în vârstă de 19 ani, șoferul unei motociclete Kawasaki, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat pe carosabil.
Potrivit celor de la Poliția Rutieră, accidentul a avut loc din cauza lipsei de experiență și a faptului că tânărul circula cu o viteză excesivă. Băiatul a fost transportat de urgență la spital. În ciuda eforturilor făcute de medici pentru a-l salva, în cursul zilei de ieri acesta a decedat.
Florin Andrei, cel de-al doilea pasager de pe motocicletă, a fost și el rănit și transportat la spital, dar se află în stare stabilă.
Andreea BAJDECHI
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei