MAE condamnă atacurile teroriste din Danemarca

de Andreea ILIESCU Luni, 16 Februarie 2015 102
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă atacurile teroriste din Danemarca, comise în cursul zilei de sâmbătă, și transmite condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în urma acestora. Ministerul afacerilor externe consideră că astfel de acte violente inacceptabile comise pe teritoriul Uniunii Europene constituie un atac la adresa valorilor europene fundamentale.
"Asemenea atacuri de o gravitate deosebită și lipsite de orice justificare ne întăresc și mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internațional și a extremismului. În aceste momente dificile, exprim, în numele meu si al Ministerului Afacerilor Externe, solidaritatea față de Danemarca și poporul danez", a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.
Este stare de alertă în Copenhaga, după ce două atacuri armate au avut loc la interval de câteva ore și la distanță de câțiva kilometri. O persoană a fost ucisă și trei rănite, sâmbătă după-amiază, în atacul armat asupra centrului cultural Krudttønden din Copenhaga, unde se desfășura o dezbatere despre artă, blasfemie și libertatea de exprimare. După câteva ore, o persoană a fost împușcată în cap și doi polițiști au fost răniți în apropierea unei sinagogi din Copenhaga. Atacatorul a fost ucis. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei