Managerul Spitalului Municipal din Timişoara, trimis în judecată pentru corupție

de Madalina PETRESCU Luni, 18 Septembrie 2023 181
Medicul Octavian Mazilu a fost trimis în judecată fiind acuzat că a luat 26 de spăgi de la pacienți și aparținători în mai puțin de două luni de monitorizare. Mazilu a fost reţinut în 31 mai 2022, când procurorii DNA l-au prins în flagrant luând mită.

Procurorii l-au trimis în judecată pe medicul chirurg Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal din Timișoara. Conform rechizitoriului, cunoscutul medic a luat mită de 26 de ori în mai puțin de două luni, perioadă în care a fost monitorizat. Șpăgile primate de la pacienți și aparținători erau între 100 și 2.000 de lei.

„În fapt, a fost reținut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienți sau de la aparținători ai acestora, aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale, fără a fi îndreptățit la primirea unor sume suplimentare de bani față de cele decontate unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Octavian Mazilu - șef al Secției de Chirurgie Generală Oncologică la Municipal și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, a fost reținut în 31 mai 2022, fiind amplasat mai întâi în arest preventiv pentru 30 de zile. După ce a stat câteva luni în Arestul Poliției Mazilu a fost eliberat și apoi plasat sub control judiciar. Din iunie 2023 a ajuns director medical interimar la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin.
Octavian Mazilu era un important lider al PSD din Timişoara.

Ca atare, adversarii politici de la PNL au cerut liderilor social-democraţi Alfred Simonis şi Sorin Grindeanu să prezinte în faţa opiniei publice un punct de vedere oficial în privinţa acestui caz. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei