Măsuri sporite de siguranță la Palatul de Justiție

de Camelia MIU - MITRIC Miercuri, 18 Mai 2011 166
Jandarmeria și-a mărit efectivele, ieri, la Palatul de Justiție, din Constanța, pentru a preîntâmpina încă un conflict între clanurile de romi Miron și Petrache, ai căror reprezentanți se judecă, de ceva vreme, într-un dosar penal.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Județean de Jandarmi Constanța, la instanțe s-au aflat, ieri, în plus față de efectivele de jandarmi care își desfășoară activitatea la Palatul de Justiție, nouă alți militari, iar la bază s-a aflat tot timpul în stand-by o echipă de intervenție gata să ia cu asalt Palatul de Justiție, în orice moment, dacă situația o impunea. De asemenea, pe tot parcursul zilei, în zonă s-au aflat două echipaje de poliție, tot pentru a preîntâmpina producerea vreunui conflict.
Toate aceste măsuri vin după ce, la termenul anterior, ce s-a desfășurat în procesul în care sunt implicați membrii celor două clanuri, care a avut loc la data de 26 aprilie, cele două grupuri de romi s-au luat la îmbrânceli și înjurături chiar pe treptele Palatului de Justiție, persoanele respective putând fi cu greu potolite de către jandarmii care asigură ordinea și paza la instanțele constănțene.
Vasile Miron este judecat, în stare de libertate, pentru că, în iunie 2009, din cauza unor neînțelegeri legate de niște acte de proprietate, a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Ionel Petrache, de 51 de ani.
Din fericire, măsurile luate, ieri, de Jandarmerie și Poliție au dat roade, între cele două grupuri neavând loc niciun conflict.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei