Miercurea Alarmelor. Sirenele pentru situații de urgență vor suna din nou miercuri, de la ora 10

de Cuget Liber Miercuri, 01 August 2018 230
Un nou exercițiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populației are loc miercuri la nivel național, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Exercițiul "Miercurea Alarmelor" va avea loc începând cu ora 10.00, iar sirenele din țară vor emite semnalul "prealarmă aeriană", care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariția pericolului.
În România există 3 tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) ;i alarm[ aerian[ (15 sunete).
IGSU spune că aceste exerciții lunare sunt necesare și utile, deși pot genera disconfort în rândul populației.
Acțiunea, denumită generic "Miercurea sirenelor", se desfășoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirea timpului de reacție a autorităților în situații speciale de urgență.
Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice sunt inundațiile, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei