Militarii de la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" au câștigat "Roza Cercetașilor"

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 02 Iulie 2014 122
În perioada 23-27 iunie, în Poligonul Babadag din garnizoana Constanța, s-a desfășurat competiția militară - "Roza Cercetașilor", etapa de vară, faza pe Divizia 2 Infanterie "Getica", activitate inițiată și coordonată de către structura de informații a marii unități.
La această activitate au participat șapte loturi sportive, încadrate cu militari din structurile Diviziei 2 Infanterie "Getica". Competiția a cuprins două probe, patrulă și ștafetă. Ca element de noutate, anul acesta proba de patrulă s-a desfășurat și pe timpul nopții.
Proba de patrulă s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 75 km, pe parcursul căruia s-au executat un număr de opt probe practice din care amintim: punerea în funcțiune a unei stații radio și luarea legăturii cu un corespondent, acordarea primului ajutor și transportul unui rănit, traversarea unui raion contaminat chimic, identificarea unor obiective, aruncarea grenadelor la distanță și cu precizie, executarea unei ședințe de tragere.
Proba de ștafetă s-a desfășurat pe un traseu de 800 m, ce a fost parcurs de loturile sportive formate din câte cinci militari. Pe parcursul traseului, militarii au trebuit să rezolve trei momente tactice: aruncarea grenadelor defensive la distanță și cu precizie, din tranșee, aruncarea grenadelor ofensive la macheta-ambrazură a unei lucrări de fortificație și, cel de-al treilea moment tactic, aruncarea grenadelor ofensive la precizie, într-un cerc cu diametrul de doi metri.
După însumarea timpilor de la probele desfășurate și aplicarea penalizărilor, s-a stabilit următorul clasament general: locul I - Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", locul II - Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor", locul III - Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt".
La sfârșitul competiției comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Lucian Foca a apreciat efortul depus de participanți, precizând că Roza Cercetașului are ca obiectiv principal dezvoltarea calităților fizice, a trăsăturilor moral-volitive și afective necesare cercetașului, pentru a acționa în câmpul de luptă modern în condiții de suprasolicitare psihică și fizică, peste limitele normale ale rezistenței umane și constituie totodată o competiție a inteligenței, a dezvoltării spiritului de echipă și de vizualizare clară a profesionalismului și a modului prin care se instruiesc cercetașii.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei