Militarii români invalizi sau răniți vor participa la "Invictus Games Toronto 2017"

de Sorin HULUBEI Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 160
Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naționale și Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, vor avea luni, 10 octombrie, de la ora 12.30, la sediul MApN., o videoteleconferință cu militarii răniți în misiuni interne sau internaționale pentru a-i invita să facă parte din echipa României la "Invictus Games Toronto 2017".
Videoteleconferința se va desfășura în București și alte cinci garnizoane din Cluj-Napoca, Buzău, Brașov, Craiova și Constanța. În cadrul proiectului, vor fi încurajați să facă parte din "Invictus Team România" cât mai mulți militari, indiferent de tipul de dizabilitate pe care o au, dar și familiile acestora, care le vor putea fi alături atât pe timpul pregătirii și antrenamentelor, cât și în timpul competiției din Canada.
"Invictus Games" este un eveniment sportiv internațional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi/răniți ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operații sau la acțiuni militare interne. Acesta cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilități, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziția șezând, înot, baschet și rugby din scaunul cu rotile, golf și hochei.
Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate după criterii foarte strict stabilite. Sportivii acceptați în concurs trebuie să parcurgă proceduri de certificare riguroase, după standardele paralimpice, atât în ceea ce privește starea de sănătate și compatibilitatea dizabilității cu proba sportivă dorită, cât și îndeplinirea baremelor sportive de calificare în probă. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei