Militarii români participanți la operațiunea Althea, în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, au fost decorați

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 29 Iunie 2023 175
Marți, 27 iunie, aproximativ 400 de militari din 12 națiuni din cadrul EUFOR și-au primit medalia Uniunii Europene „Common Security Defence Policy (CSDP) Service Medal” pentru contribuția adusă în cadrul operațiunii EUFOR ALTHEA din Bosnia-Herțegovina. International Medal Parade este ceremonia care recunoaște și confirmă angajamentul bărbaților și femeilor care servesc sub egida Uniunii Europene în sprijinul populației și autorităților locale din Bosnia și Herțegovina pentru a asigura stabilitatea și securitatea țării, de a menține un mediu sigur și securizat.
La ceremonia desfășurată, în prezența comandantului EUFOR, generalul-maior Helmuth Habermayer și a șefului de stat major al EUFOR, generalul de brigadă Ovidiu Lungu, au fost prezenți militarii români dislocați în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina, aflați sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite, precum și reprezentanți ai celorlalte 21 de contingente care participă la operațiune. Militarii români medaliați își desfășoară activitatea în cadrul EUFOR ALTHEA, bucurându-se de aprecierea conducerii și a colegilor din celelalte state contributoare.
„Parada medaliilor de astăzi este un eveniment foarte important pentru mine, deoarece îmi oferă o oportunitate personală de a vă mulțumi fiecăruia dintre voi, pentru contribuția dumneavoastră la succesul continuu al misiunii noastre comune. Aș dori să profit de această ocazie pentru a mă gândi la familiile voastre și la cei dragi pe care i-ați lăsat în urmă, în țările voastre de origine. Sprijinul familiilor nu poate fi niciodată suficient de apreciat, deoarece fără sprijinul lor această misiune nu ar avea succes, mai ales în aceste vremuri dificile”, a afirmat generalul-maior Helmuth Habermayer.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei