Ministrul Apărării Naționale, ACUZAȚII GRAVE la adresa Rusiei: "SUNT ACȚIUNI DE PROVOCARE ÎN MAREA NEAGRĂ"

de Cuget Liber Sâmbătă, 15 Septembrie 2018 2712
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a reluat, duminică, acuzațiile la adresa Federației Ruse conform cărora are "acțiuni de provocare" în Marea Neagră, prin manevrele militare desfășurate, adăugând că este "modalitatea Federației Ruse de a arăta că reprezintă o forță și că poate reprezenta oricând o amenințare".

Prezent la un eveniment comemorativ desfășurat la Arad, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a fost întrebat de jurnaliști despre avioanele rusești care se apropie tot mai des de spațiul aerian românesc de la Marea Neagră.

Fifor a acuzat, la fel ca în alte ocazii, că este vorba de "acțiuni de provocare ale Federației Ruse".

"Vedem că și zilele acestea s-a desfășurat un exercițiu militar uriaș, este modalitatea Federației Ruse de a arăta că reprezintă o forță și că poate reprezenta oricând o amenințare. Noi spunem că, de la ocuprea ilegală a peninsulei Crimeea, Federația Rusă practic se învecinează cu noi, dar lucrul acesta, desigur, nu ne ridică o problemă. Noi, ca țară membră NATO, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianței".

Întrebat dacă se impun măsuri suplimentare pentru apărarea spațiului aerian, ministrul a spus că "nu este cazul de așa ceva".

Fifor a participat, la Arad, la manifestări prilejuite de comemorarea a 74 ani de la luptele duse de către Detașamentul Păuliș pentru apărarea defileului Mureșului, scrie Antena3.ro.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei