Ministrul Transporturilor, anunț despre TAXA pe autostrăzi

de Cuget Liber Miercuri, 01 Martie 2017 191
"În acest moment nu se pune problema taxării autostrăzilor", a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-un interviu acordat presei economice, scrie realitatea.net

Modelul prin care autoritățile doreau să deschidă autostrăzi pe banii constructorilor s-a dovedit un eșec în România. Deși costurile de întreținere a rețelei rutiere sunt uriașe, Guvernul Grindeanu nu intenționează să introducă taxă pe autostrăzi, așa cum anunțau membrii Cabinetului Ponta în urmă cu câțiva ani.
Noul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat într-un interviu acordat Capital că proiectele de autostrazi vor fi realizate din fonduri europene și de la bugetul de stat, astfel că nu este nevoie acum ca șoferii să achite o taxă dacă vor să circule pe autostrăzi. "În acest moment nu se pune problema taxării autostrăzilor", a precizat ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc a anunțat că 2017 înseamnă încă puțin peste 90 km de autostradă deschiși traficului și că, "nimeni nu mai stă în birou".
"Am avut primul episod legat de cei 15 km între Lugoj și Deva, unde am hotărât să fie deschis traficul numai când avem toate datele privind siguranța oamenilor. Pe acest tronson sunt de executat încă aproximativ 3.000 metri de șanț pentru scurgerea apelor. Nimeni nu mai stă în birou. Unitățile de implementare proiecte nu trebuie să se îngroape în hârtii, toată lumea pleacă pe șantier. Nu se poate face treabă doar cu un simplu schimb de adrese între beneficiar, antreprenor și consultant", a declarat oficialul guvernamental.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei