MIRCEA BĂSESCU RĂMÂNE ÎNCHIS. Cererea de eliberare, respinsă de Tribunalul Constanța

de Cuget Liber Miercuri, 29 Martie 2017 437
Tribunalul Constanța a admis miercuri contestația DNA la decizia de eliberare condiționată dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia în cazul lui Mircea Băsescu, care ispășește o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru trafic de influență. Decizia este definitivă.

Tribunalul Constanța a admis contestația procurorilor la decizia Judecătoriei Medgidia, care aprobase cererea lui Mircea Băsescu de eliberare condiționată. Procurorii au considerat că Mircea Băsescu nu a dat suficiente semne de îndreptare.

Tribunalul Constanța a judecat, în 22 martie, contestația depusă de către procurorii DNA la decizia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, dată în urmă cu o lună de Judecătoria Medgidia.

La termenul din 22 martie, Mircea Băsescu a cerut să fie eliberat condiționat spunând că a îndeplinit toate condițiile, atât fracția obiectivă, numărul obligatoriu de zile care trebuia efectuat, dar și criteriul subiectiv, precizând că a avut o conduită bună în detenție, participând la activitățile organizate în penitenciar. El a invocat și problemele de sănătate de care suferă, afirmând că are nevoie de o operație pe cord deschis pentru înlocuirea by-passurilor montate în urmă cu 15 ani. Mircea Băsescu a mai spus în fața instanței că a fost diagnosticat recent cu diabet și că se confruntă cu o lipsă a medicamentelor necesare, făcând o cerere pentru a le achiziționa, dar chiar și așa nu le primește întotdeauna. 

Procurorul DNA a cerut în fața instanței admiterea contestației, spunând că nu sunt îndeplinite criteriile subiective și că Mircea Băsescu nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

Tribunalul Constanța a amânat pronunțarea în acest dosar pentru 29 martie.

Decizia va fi definitivă.

Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă. Luna trecută, lui Băsescu i-a fost schimbat regimul de detenție de la semideschis la deschis, el fiind mutat la secția exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

În același dosar, Marian Căpățână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență.





Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei