Modificări cod rutier / Șoferii, amendați pentru viteză dacă sunt filmați de camerele video ale primăriilor

de Alina DRACOPOL Duminică, 30 Iunie 2024 473
Guvernul a adus noi modificări la Codul Rutier 2024, printr-o Ordonanță de Urgență. Astfel, sunt prevăzute mai multe schimbări pentru șoferi. Una dintre ele se referă la cei care sunt prinși conducând după ce au consumat alcool. Aceștia vor putea cere retestarea cu aparatul etilotest în anumite condiții. De asemenea, este introdusă posibilitatea ca Poliția Română să dea amenzi în baza probelor video. Va fi permisă instalarea de camere video de monitorizare a traficului, iar imaginile înregistrate astfel vor fi probă pentru aplicarea amenzilor de circulație care vor ajunge la domiciliul șoferului, scrie antena3.ro
Comisarul șef al Poliției Rutiere, Alexandru Popa, a explicat, într-o conferință de presă sâmbătă, o parte dintre modificările aduse Codului Rutier. Potrivit acestuia, în cazul în care un șofer e testat pentru alcool și rezultatul e sub 0,10 mg/l alcool pur în aerul respirat, atunci șoferul poate cere retestarea în 15-20 de minute, iar în cazul in care rezultatul la al doilea test e 0, atunci șoferul poate pleca.
De asemenea, acesta a precizat că va fi făcut un centru de comandă la nivel national care va strânge imaginile surprinse de camerele primăriilor din țară, camere care vor putea măsura viteza. Iar șoferii vor putea fi sancționați pe baza acelor imagini.
Citește mai departe...

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei