Nave ale Gărzii de Coastă, în misiune internaţională. Zeci de acţiuni de căutare şi salvare!

de Alina DRACOPOL Marţi, 21 Noiembrie 2023 3562
Două nave ale Gărzii de Coastă au revenit acasă din misiune internațională, unde au participat la acţiuni de căutare şi salvare pe mare. Peste 3.000 de persoane se aflau în pericol, primind ajutorul necesar.

Șalupa maritimă de intervenție MAI 3067 și nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, au revenit în Portul Constanța după ce au efectuat misiuni internaționale sub egida FRONTEX în Marea Mediterană. Navele Poliţiei de Frontieră Române au participat la misiuni specifice, dar şi la acţiuni de căutare şi salvare pe mare, unde peste 3.000 de persoane s-au aflat în pericol.

Șalupa maritimă de intervenție MAI 3067 a participat, în perioada 07.05-01.11.2023, la Operațiunea Comună „THEMIS 2023”, organizată sub egida Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).
 
În perioada detașării, polițiștii de frontieră au desfășurat 193 misiuni de supraveghere maritimă, efectuând un număr de 1.081 de ore de patrulare în scopul asigurării securității frontierei externe maritime a Uniunii Europene din Marea Mediterană.
 
Polițiștii de frontieră au participat la 70 acțiuni de căutare și salvare pe mare, în care 2.488 de persoane se aflau în pericol, fiind transportate la bordul navei Poliţiei de Frontieră. Acestora le-a fost acordată asistență medicală de urgență, la solicitare, fiind debarcate în siguranță conform indicațiilor autorităților italiene.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei