Noul COD RUTIER: Sancțiunile din noua legislație rutieră, diminuate față de proiectul inițial

de Cuget Liber Vineri, 20 Septembrie 2013 145
O nouă versiune a Codului Rutier a apărut pe site-ul Ministerului Administrației și Internelor, după ce forma propusă inițial a fost aspru criticată pentru sancțiunile prea dure, scrie realitatea.net, Noul Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, a suferit unele modificări după reacția negativă din PNL privind înăsprirea sancțiunilor.

În noua variantă, amenda maximă va fi de 120 puncte amendă, respectiv 9.600 lei la valoarea actuală a punctului de amendă, față de 16.000 lei cât era prevăzut inițial.

În noul Cod Rutier, "administratorul căii ferate are obligația de a instala și întreține mijloace tehnice de constatare a încălcării regulilor de circulație la trecerea la nivel cu calea ferată, precum și de a semnaliza existența acestora. Poliția rutieră are dreptul de a opera aceste mijloace tehnice de constatare în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență".

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor, relatează Mediafax.

Citește și Modificările Codului Rutier, considerate exagerate de șefii Poliției




Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei