Noul drog care pune în pericol viața tinerilor. ”Drogul elevului" face tot mai multe victime

de Madalina PETRESCU Duminică, 03 Martie 2024 645
Un nou drog periculos a devenit tot mai atractiv printe tineri. Este vorba despre o substanţă sintetică care se vinde la un preţ foarte mic, dar ale cărei efecte sunt devastatoare.

Drogul este alintat „tigăiţă”.

Drogul se vinde ziua în amiaza mare pe străzile din București, așa cum arată o investigație cu camera ascunsă a celor de la Antena 3. Mai mult, inclusiv ”iarba” se vinde în centrul Capitalei, fără nicio jenă.

“Ştii de unde pot să fac şi eu rost de aici din zonă de iarbă sau de tigăiţă ceva?”, întreabă reporterul Antena 3, fără să-și divulge identitatea.

”De tigăiţă? Da. Îţi fac eu rost, acum merg şi eu să iau? Câte vreţi?”, răspunde traficantul, fără nicio teamă.

“Două, dar cât e una?”, continuă dialogul, iar răspunsul e cu adevărat șocant: ”10 lei”.

Provoacă comportament violent și tulburări psihotice.

Cele două grupări au cumpărat drogurile din Olanda şi le-au adus în România prin intermediul firmelor de curierat. E vorba despre substanţe chimice, aşa zisele „legale” sau „drogul elevului” pentru că preţul unei doze este foarte mic – 10 lei. Practic este accesibil oricui.

Din păcate, spun medicii toxicologi, efectele acestor substanţe asupra corpului uman sunt devastatoare. Produce dependență, comportament violent și tulburări psihotice.

Drogurile erau vândute în clădirile dezafectate din Centrul Vechi, dar şi în jurul unor şcoli şi licee din sectoarele 1 şi 3.
În total au fost 17 percheziţii în acest caz. S-au adunat probe pentru arestarea a 13 traficanţi.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei