O șoferiță și-a recuperat permisul pentru că imaginile surprinse de camera de bord l-au contrazis pe polițist

de Alina DRACOPOL Luni, 04 Aprilie 2022 465
O șoferiță din București, lăsată fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a obținut în instanță anularea procesului-verbal de contravenție. Decizia a fost luată pe baza imaginilor surprinse de camera de bord a mașinii.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sectorului 4 București, o șoferiță amendată cu 580 de lei și lăsată fără permis de conducere pentru 30 de zile pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton, a cerut anularea procesului-verbal de contravenție, arătând că „situaţia de fapt consemnată în cuprinsul procesului verbal de contravenţie nu corespunde realităţii”.

Șoferița a mai arătat că „se afla pe banda a treia, situată în vecinătatea liniei de tramvai, însă niciun pieton nu se afla angajat în traversare, situaţia de fapt fiind înregistrată cu camera video aflată la bordul maşinii”.

Poliția Capitalei a depus întâmpinare prin care a cerut menținerea sancțiunii pentru că „situaţia prezentată de petentă nu corespunde realităţii, întrucât aceasta a fost sancţionată contravenţional pentru faptul că la data de 29.10.2021, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, aflaţi pe sensul său de mers”.

Imaginile, de partea șoferiței

Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea șoferiței și a anulat procesul-verbal de contravenție, constatând că imaginile surprinse de camera de bord contrazic constatările polițistului.

Întreaga poveste poate fi citită pe ziare.com

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei